Μια αξέχαστη χειμωνιατικη ημέρα στα Ιωάννινα

Μη ξεχάσεις το απολαυστικό διάλειμμα σε μία από τις αναρίθμητες καφετέριες δίπλα στη λίμνη για ένα ζεστό καφέ, απολαμβάνοντας τη θέα της λίμνης και των γύρω βουνών που καθρεφτίζονται σε αυτήν.

Μια αξέχαστη Χειμωνιατικη Μέρα στα Ιωάννινα, Pindos Mountains snowed

Καλά ντυμένος και έτοιμος για βόλτα στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους της πόλης, στο κάστρο, στην πλούσια αγορά των Ιωαννίνων, στα μαγαζιά των αργυροχρυσοχόων, στα μουσεία... θα δυσκολευτείς να μοιράσεις το χρόνο σου, αλλά τίποτε δεν σε βιάζει -η όμορφη πόλη σε χαλαρώνει με τους ρυθμούς της.

Σε απόσταση 15 λεπτών είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη για μια παραστατική αναδρομή στην ιστορία του τόπου. Το ίδιο κοντά, αλλά για ένα ταξίδι στα βάθη του γεωλογικού χρόνου, είναι το σπήλαιο του Περάματος.

Στο νησί ή στα καλά εστιατόρια στην πόλη και στους κοντινούς οικισμούς, δοκιμάζεις κορυφαία τοπικά κρασιά, καθώς περνάς από τα βατραχοπόδαρα και το χέλι στα εκλεκτά κρέατα και τα τυριά της Ηπείρου.

Αργά το βράδυ πια, με ένα ποτό στα μπαράκια, η ζωντάνια της πόλης σού φαίνεται απίστευτη. Κι ας κάνει κρύο έξω.

Το Αρχοντικό Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι η πρωτεύουσα των βουνών. Ένα ιστορικό χωριό όμορφα χτισμένο σε στρατηγική τοποθεσία, με μεγάλα αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια, θαυμάσια αξιοθέατα-μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια.

Είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και γαστρονομικές απολαύσεις, ορμητήριο για εκδρομές γεμάτες δράση και δημοφιλής αγορά ασυναγώνιστων τοπικών προϊόντων.

Read more

Χιονοδρομικά κέντρα #1: Άνηλιο

Βρίσκεται στα 1.690μ-1870μ και διαθέτει πέντε πίστες για όλα τα επίπεδα και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι. Για τις αναβάσεις, λειτουργούν ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 800μ, δύο νέοι συρόμενοι αναβατήρες 280 και 300μ, δύο baby lifts και δύο χιονοστρωτήρες.

Δίπλα, υπάρχει πετρόκτιστο σαλέ με δύο τζάκια και υπέροχη θέα. Στο χιονοδρομικό κέντρο, λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης σκι.

Read more